Kikkererwtensoep

Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 350 gram kikkererwten
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gram groene currypasta
  • 1 rode peper
  • 500 milliliter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje koriander
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 zoete aardappel

Instructies
 

  • Doe olijfolie in een grote pan en doe hier de ui en knoflook in. Fruit dit even aan en voeg dan ook de peper toe. Laat dit een minuutje op middelhoog vuur staan.
  • Voeg de paprika en kikkererwten toe en kook het geheel tot de paprika halfzacht is.
  • Doe daarna de zoete aardappel in de pan samen met de kokosmelk, water, currypasta en groentebouillonblokjes. Laat dit op zacht vuur staan tot de zoete aardappel zacht is.
  • Gebruik een staafmixer om het geheel te pureren.
  • Snijd de koriander fijn en roer dit daarna door de soep. Serveer daarna direct. 

Bij dit gerecht hoort de volgende wijn: La Vilette Chardonnay