
Lamskoteletten met honing thijmsaus
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Equipment
- Steelpan
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dubbele lamskoteletjes
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels boter
- 2 blokjes runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 theelepels dunne honing
- 1 doosje Maggi Puree a la Minute
Instructies
- Roer in een kommetje de knoflook door 1 eetlepel olijfolie, bestrijk hiermee de koteletjes en laat even intrekken.
- Bak in een steelpan het sjalotje in hete boter glazig, maar laat het niet bruin worden.
- Roer de bouillon, tijm en honing erdoor en laat op zacht vuur iets inkoken.
- Bereid 1 zakje puree zoals aangegeven.
- Roer er 1 el olijfolie en wat versgemalen peper door.
- Bestrooi de koteletjes met zout en peper en bak ze in een goed voorverhitte pan met anti-aanbaklaag aan weerskanten snel bruin.
Notities
Serveertip:
Honing en tijm in combinatie met lamsvlees: dat is echt een klassieker. De saus wordt nog smeuiger als je er een eetlepel creme fraiche doorroert.