Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lamskoteletten met honing thijmsaus
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Equipment
Steelpan
Ingrediƫnten
1
teentje
knoflook
2
eetlepels
olijfolie
2
dubbele
lamskoteletjes
1
sjalotje
2
eetlepels
boter
2
blokjes
runderbouillon
1
theelepel
gedroogde tijm
2
theelepels
dunne honing
1
doosje
Maggi Puree a la Minute
Instructies
Roer in een kommetje de knoflook door 1 eetlepel olijfolie, bestrijk hiermee de koteletjes en laat even intrekken.
Bak in een steelpan het sjalotje in hete boter glazig, maar laat het niet bruin worden.
Roer de bouillon, tijm en honing erdoor en laat op zacht vuur iets inkoken.
Bereid 1 zakje puree zoals aangegeven.
Roer er 1 el olijfolie en wat versgemalen peper door.
Bestrooi de koteletjes met zout en peper en bak ze in een goed voorverhitte pan met anti-aanbaklaag aan weerskanten snel bruin.
Notities
Serveertip:
Honing en tijm in combinatie met lamsvlees: dat is echt een klassieker. De saus wordt nog smeuiger als je er een eetlepel creme fraiche doorroert.