Ga terug

Lamskoteletten met honing thijmsaus

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Steelpan

Ingrediƫnten
  

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dubbele lamskoteletjes
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels boter
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels dunne honing
  • 1 doosje Maggi Puree a la Minute

Instructies
 

  • Roer in een kommetje de knoflook door 1 eetlepel olijfolie, bestrijk hiermee de koteletjes en laat even intrekken.
  • Bak in een steelpan het sjalotje in hete boter glazig, maar laat het niet bruin worden.
  • Roer de bouillon, tijm en honing erdoor en laat op zacht vuur iets inkoken.
  • Bereid 1 zakje puree zoals aangegeven.
  • Roer er 1 el olijfolie en wat versgemalen peper door.
  • Bestrooi de koteletjes met zout en peper en bak ze in een goed voorverhitte pan met anti-aanbaklaag aan weerskanten snel bruin.

Notities

Serveertip:
Honing en tijm in combinatie met lamsvlees: dat is echt een klassieker. De saus wordt nog smeuiger als je er een eetlepel creme fraiche doorroert.