Zalm op aubergine

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Grillpan

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 ei
  • 1 theelepel geroosterde sesampitjes

Instructies
 

  • Schaaf of snijd de aubergine in de lengte in dunne brede lange plakken.
  • Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper/zout over en bestrooi ze met kerriepoeder.
  • Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan beide kanten en laat ze iets afkoelen.
  • Maak in een koekenpan het roerei en bedek hiermee de aubergine. Leg daarop de plakken zalm en garneer met sesampitjes en koppert cress.

Notities

Variatietip:
Combineer of vervang de aubergine eens door courgette en vervang het koppert cress eens door gehakte dille.

Bij dit gerecht hoort de volgende wijn: Mabis Oropasso