
Zalm op aubergine
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Equipment
- Grillpan
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 eetlepels basilicumolie
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 200 gram gerookte zalm
- 1 ei
- 1 theelepel geroosterde sesampitjes
Instructies
- Schaaf of snijd de aubergine in de lengte in dunne brede lange plakken.
- Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper/zout over en bestrooi ze met kerriepoeder.
- Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan beide kanten en laat ze iets afkoelen.
- Maak in een koekenpan het roerei en bedek hiermee de aubergine. Leg daarop de plakken zalm en garneer met sesampitjes en koppert cress.
Notities
Variatietip:
Combineer of vervang de aubergine eens door courgette en vervang het koppert cress eens door gehakte dille.